Bankstel schoonmaken kun je vaak zelf doen

Het reinigen van meubels kun je gemakkelijk zelf doen. Daarmee bespaart u veel geld. Door de onderstaande tips toe te passen blijven uw meubels er goed uitzien en kunt u gedurende lange tijd van de meubels genieten.

Bij bankstel schoonmaken, deppen, nooit wrijven

In het geval dat er vloeistof op het bankstel wordt gemorst of op een meubelstuk, dat met stof bekleed is, schept u eerst zoveel mogelijk vocht eraf met een klein schepje of een lepel. Daarna neemt u de rest van de vloeistof op met absorberend papier zoals keukenpapier of met toiletpapier. Hierna gebruikt u een schone vocht opnemende doek, die bevochtigd is met lauwwarm water, om de vlek te deppen. Bij bankstel schoonmaken nooit de vlek erin wrijven. Meestal is de vlek op deze manier goed te behandelen.
Gebruik nooit geen middelen waar bleekmiddel of een actieve zuurstof in zit. Want na een behandeling met een dergelijk middel ziet u een lichte vlek, dit kan nooit meer hersteld worden.

Het reinigen van rotan meubels

Het beste kunt u uw rotan meubels ook regelmatig reinigen. Dit is goed te doen met heet water, waar u een beetje zout aan toevoegt. U bevochtigd een vocht opnemende doek met het water met zoutmengsel, en u kunt zo uw rotan meubels prima reinigen. Daarna goed laten drogen. Hierna is het rotan echt helemaal schoon en het ziet er weer als nieuw uit.
Gepolitoerde meubels

Heeft u een interieur met gepolitoerde meubels dan zijn deze goed schoon te maken een mengsel van aardappelmeel en een beetje olijfolie. Wrijf dit dun over het houtwerk en daarna met een zachte droge doek na wrijven. U zult zien dat de meubels ervan opknappen.

Witte vlekken op gepolitoerde meubels

Deze vlekken verwijdert u met een papje van sigarenas vermengt met een klein beetje petroleum. U bestrijkt de vlek met dit mengsel, daarna even laten drogen. Vervolgens de vlek schoon wrijven met een even geschroeide kurk. Hierna de witte vlek afwassen met petroleum en met een flanellen doek na wrijven. Succes verzekerd!

Vliegenvuil op meubelstof

Dit verwijdert u eenvoudig met lauw water waaraan u een scheutje azijn toevoegt.
Bevocht een doekje met dit mengsel en verwijder het vliegenvuil.

Eiken meubels reinigen

Eiken stoelen en tafels, maar ook eiken kasten zijn goed te behandelen met warm bier. Verwarm in een steelpan bier, laat het echter niet koken. Bevochtig een vocht opnemende doek met het warme bier en boen met deze doek over het eikenhout. Vergeet de randjes en de spijlen van uw meubels niet. U zult merken dat het een heel mooi resultaat oplevert.

Ten slotteā€¦
De bovenstaande meubelreinigingstips zijn milieuvriendelijke tips, waardoor het milieu niet of weinig belast wordt. Tevens is het een groot voordeel dat u met weinig kosten uw meubels kunt reinigen.