Esta aanvragen, waar en hoe?

Wanneer Esta aanvragen?
Wanneer je bijvoorbeeld als Nederlander of Belgiƫ naar de Verenigde Staten wilt reizen, heb je een ESTA-toestemming nodig die je moet aanvragen. Deze aanvraag kan eenvoudig online worden gedaan bij estaaanvragen.org. Niet iedereen heeft deze toestemming nodig, het is zeer belangrijk dit vooraf goed te bekijken.

Waar moet je op letten bij het aanvragen van een Esta-toestemming?

Wanneer je een Esta-toestemming nodig hebt, dan is het belangrijk dit minstens 72 uur voor vertrek aan te vragen. Hierna kan je de toestemming ook nog wel aanvragen, maar wanneer je de toestemming niet zou krijgen, is er waarschijnlijk niet genoeg tijd om de nodige visa nog aan te vragen. Dit risico wil je vast toch niet nemen. Binnen de 72 uur wordt je aanvraag verwerkt. Let er wel op dat je bij het aanvragen van deze toestemming je de gegevens invult zoals deze op uw paspoort staan vermeld.

Moet je betalen voor de Esta-aanvraag?

Je hoeft enkel te betalen voor je Esta-aanvraag als je een nieuw paspoort hebt of wanneer je vorige toestemming is verlopen.

Wat gebeurt er na je aanvraag?

Na de goedkeuring van je aanvraag, die maximaal 72 uur duurt, krijg je een referentienummer. Deze reactie mag je niet vergeten te printen op je esta-aanvraag. Je hebt namelijk dit referentienummer nodig om je esta-informatie te wijzigen wanneer je paspoort verloopt.

Hoe lang is de esta-reistoestemming geldig?

De esta-toestemming is gedurende 2 jaar geldig, maar tijdens deze 2 jaar kan je dus zo veel als je zelf wilt naar de Verenigde Staten reizen. Dit kan tot het moment dat je paspoort verloopt, of tot op het moment dat er een van de antwoorden op de ja/nee vragen in uw aanvraag veranderen.

Wat te doen wanneer je niet onmiddellijk een esta-toestemming krijgt?

Normaal gesproken duurt het maximaal 72 uur voor je je toestemming krijgt, toch kan het wel eens gebeuren dat dit niet direct gebeurt. Dan zou je het best nakijken met je esta- aanvraagnummer of de toestemming toch nog gegeven wordt voor je vertrekt. Dit hou je best zeer goed en tijdig in de gaten, want wanneer dit niet het geval zou zijn,
word je doorverwezen naar de ambassade of het consulaat van de Verenigde Staten om het Visum aan te vragen.

Bij verdere vragen kan je gerust een kijkje nemen op de website. Hier vind je alvast meer informatie. Indien je het antwoord toch niet zou vinden, mag je ook gerust altijd meer informatie vragen. Jouw vragen wordt met veel plezier zeer snel beantwoord.