Recht Op Vakantie Arbeidsovereenkomst!

Na al het hard werken verdiend u als werknemer zeker een heerlijke vakantie om tot rust te komen. Zo heeft u dan jaarlijks recht op vakantie. U krijgt per jaar een aantal vakantiedagen die u kunt opbouwen, in samenwerking met uw werkgever. Ook heeft u recht op verdiende vakantiegeld. Dit is natuurlijk prettig voor u als werknemer, wanneer er uitkeringen zijn doet u uw werk zeker met veel meer plezier. Dit alles wordt samen met u en uw werkgever opgenomen in een arbeidsovereenkomst.

Vakantiedagen

Bij een particulier bedrijf is het aantal dagen vakantie waarop een werknemer recht heeft afhankelijk van het aantal dagen dat in het voorgaande jaar heeft gewerkt zijn. Een volledig gewerkt geeft in het volgende jaar recht op:

  • 20 dagen vakantie voor een vijf dagenweek
  • 24 dagen voor een zes dagenweek

Dus u kunt jaarlijks drie tot vier weken lekker ontspannen. Dit verdiend u zeker wel na al het arbeid dat u verricht heeft. Dus het is vakantie maar toch beloond worden.

Vakantiegeld

Naast de vakantiedagen kunt u ook lekker genieten van uw vakantiegeld. Vakantiegeld is afhankelijk van uw arbeidsprestatie en ook uw functie als werknemer.
Het brutobedrag van uw vakantiegeld is namelijk 15,38% van het loon dat verdiend is het het voorgaande jaar.
Het vakantiegeld wordt meestal uitgekeerd wanneer de hoofdvakantie wordt genomen.

Er wordt zeker van u verwacht om uw werk naar behoren te doen. Zo is het ook altijd prettig om samen te werken. Dus bij wanprestatie kan het voorkomen dat er onenigheid ontstaat. Maar daarvoor hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn arbeidsovereenkomst specialisten die u kunnen begeleiden indien er een probleem is.

Bij het in dienst treden is het altijd handig om eerst om advies te vragen. En om precies te weten wat de arbeidsvoorwaarden zijn en dat alles voorkomt in uw arbeidsovereenkomst. Dit is nodig om miscommunicaties en onenigheden voor te komen.

Dit is natuurlijk maar een kleine inlichting. U als werknemer dient altijd zoveel mogelijk te weten over uw rechten en plichten. Want er zijn heel wat wetten vastgelegd met betrekking tot een arbeidsovereenkomst.
Het is helaas bewezen dat er vaak problemen zijn tussen de werkgevers en werknemers, in het leven is niet alles koek en ei. Maar het belangrijkste is hoe het zo voordelig en structureel mogelijk kan oplossen. Daarbij bieden de bedrijfsjuristen u hulp aan, die hebben voldoende ervaring en zijn er om uw probleem op te lossen.

Voor meer informatie kunt u heel makkelijk in contact komen met een van de bedrijfsjuristen van arbeidsovereenkomst.nl.