Vrijwilligerswerk Utrecht, Wat zijn de opties?

Je bent op zoek naar een nieuwe hobby of een zinvolle bezigheid?
Wanneer je tijd over hebt door bijvoorbeeld ziekte, door werkloosheid… dan is het aan te raden een zinvolle bezigheid te zoeken of te zoeken naar een hobby. Een hobby is zeer vaak te betalen. Denk maar aan danslessen, voetballessen, gamen waarbij je de spelletjes dient aan te kopen… Misschien kan je wel een hobby aan een zinvolle bezigheid koppelen, zonder er geld voor uit te geven! Denk maar aan het uitvoeren van vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk in Utrecht? Niets voor u?

Misschien denk je wel dat vrijwilligerswerk niets voor jou is. Zeker omdat het niet betaald werk is. Dit laatste klopt, je wordt er niet voor betaald, maar dit betekent niet dat het niets voor jou is! Voor iedereen bestaat er wel een klusje wat jij niet ervaart als een klus, maar waar een ander wel heel blij mee is!

Misschien vind jij het wel ontzettend tof om met kinderen om te gaan. Voor jou is het dan ook zeer leuk om met hen bezig te zijn door op hen te passen, door met hen activiteiten te doen… Voor jou kost het niets, voor jou is het leuk, maar voor de ouders is dit vaak een verluchting. Zij zijn vaak blij even wat vrije tijd te hebben. Zij zijn jou dan ook ontzettend dankbaar wanneer je deze klus wilt doen voor hen. Voor jou is het een hobby, voor hen een zegen. Bovenop het feit dat deze ouders je dankbaar zijn, kunnen deze kinderen ook enorm naar je opkijken. Maar zo zijn er wel honderden verschillende taken die je kan uitvoeren, wat er maar het beste bij jou past!

Bonus van vrijwilligerswerk

Boven het feit dat je dankbaarheid krijgt van deze mensen, en dat deze kinderen naar je opkijken dan, heb je ook het gevoel dat je iets goed doet voor een ander. Het geeft je dan ook een gevoel van zelfwaarde. Tot slot is het ook een goede referentie voor te plaatsen op jouw CV. Wanneer dit op je CV vermeld staat, bewijs je je werkgever dat je bereid bent te werken, waardoor hij of zij je ook sneller zal willen aannemen.

Wat bij interesse in vrijwilligerswerk in Utrecht?

Wanneer je nu nieuwsgierig bent geworden naar vrijwilligerswerk in Utrecht en omstreken, dan kan je altijd eens een kijkje nemen op de website van de vacaturebank. Hier vind vast wel de vacature die het beste bij jou past en die je dan ook het liefste zou uitvoeren. Hier vind je natuurlijk ook meer informatie die hoort bij deze vacature.